Cserépkályha-építés

A cserépkályha építése különleges szaktudást igényel. Ahhoz, hogy sokáig tárolja és egyenletesen adja le a hőt a cserépkályha, az építéshez a kerámia és a samott megfelelő arányára van szükség. A megfelelően felépített cserépkályha akár több évtizedeken át szolgáltat meleget amellett, hogy a lakás egyik díszeként is funkcionál.

A hagyományosan működő cserépkályhák építése mellett vállaljuk az egyre népszerűbb elektromos cserépkályhák kivitelezését is.

Cserépkályha kiváló minőségben

A Szabó Kályhamanufaktúra által épített cserépkályhák kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek.

Az új kályhacsempéket saját biatorbágyi manufaktúránkban égetjük a megrendelő igényei szerint.

A samott termékek piacán külön kutatást végeztünk, hogy megtaláljuk a legtartósabb téglákat. A többi alapanyagot – a kályhaajtótól a füstcsőig – szintén kipróbált, megbízható partnereink szállítják.

Munkatársaink különösen nagy gondot fordítanak a kályhatest kialakítására. Olyan szerkezetet alkotnak, amely sziklaszilárd tartást ad, emellett a cserépkályha működését is optimalizálja. A jól adagolt levegő egyenletes égést biztosít a tűztérben, a megfelelően kialakított füstjáratokban pedig kevesebb szennyeződés rakódik le, így hosszabb élettartamot biztosít a kályhának. Szakértelmünk biztosítékot jelent arra, hogy a kályha – megfelelő használat mellett – nem reped meg, nem deformálódik, és akár több évtizedig biztonságosan használható marad.

A cserépkályha építésének folyamata

A cserépkályha építése előtt legyártjuk vagy beszerezzük a szükséges alapanyagokat, majd a helyszínre szállítjuk.

A megrendelőnek sem a fuvarozással, sem a vásárlással nem kell foglalkoznia.

Munkatársaink szükség esetén a munkaterület szabaddá tételében is segítséget nyújtanak, majd fóliával, kartonpapírral borítják a későbbi cserépkályha környékét, hogy megóvják a szennyeződéstől.

Ezután kezdődik a cserépkályha talapzatának kialakítása a lábazati csempékből. Ezt kibéleljük és feltöltjük, majd következik az első sor csempe felrakása. A cserépkályha építését nem szabad elkapkodni: minden sor felépítése után hagyni kell egy kis időt a kötőanyagok száradására. Egy nap maximum 2-3 sor csempét lehet felrakni úgy, hogy a cserépkályha szerkezete stabil maradjon.

Miközben a cserépkályha napról-napra magasabb lesz, szakembereink kialakítják a tűzteret és a füstjáratokat. A kályha alakjának és formájának függvényében behelyezik az ajtót, illetve a megfelelő pontokon tisztító nyílásokat alakítanak ki. Végül helyükre kerülnek a cserépkályha tetejét alkotó párkánycserepek is. Munkatársaink ezután kifugázzák a csempéket és megtisztítják a kályhát, majd összetakarítják és elszállítják az építés során keletkezett hulladékot.

Segítségnyújtás és garancia

Munkatársaink az építési munkálatok befejezésekor részletesen elmagyarázzák a cserépkályha használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Tűzpróbát végeznek és megmutatják, hogyan lehet kisebb szárító fűtésekkel, majd egyre több tüzelő elégetésével fokozatosan használatba venni a cserépkályhát.

A Szabó Kályhamanufaktúra által épített új cserépkályhákra 3 év garanciát vállalunk, helyes fűtési technika mellett akár több évtizedig is megfelelően működnek.

Ha karbantartásra, tisztításra vagy javításra lenne szükség, forduljon munkatársainkhoz bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére!

Ha gyors megoldás kell: mobil cserépkályha

Saját tervezésű mobil cserépkályháink készen vagy félkészen kerülnek a lakásba. Üzembe helyezésük gyorsabb és kisebb felfordulással jár a nagy épített kályhákhoz képest. Munkatársaink szakértő segítségére természetesen ebben az esetben is számíthat. A mobil cserépkályhák többféle méretben és színben rendelhetők.

Írjon nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet

Keressen minket!

Szabó Kályhamanufaktúra

2071 Páty, Somogyi Béla út 105.

+36 30 333 5858

info@szabokalyha.com

Hétfő-péntek: 8:00-16:30
Szombat: Előzetes bejelentkezéssel
Vasárnap: Zárva

Categories:
Clients:
Tags: