Kandallók 3D tervezése és építése

A kandallót az különbözteti meg a kályhától, hogy ennek tűzterét körbeépítik. A lángnyelveket körülölelő burkolat rendkívül változatos lehet, de a kandalló mindig uralja azt a teret, ahová kerül. Egy szép kandalló nemcsak a tekintetet vonzza, hanem családtagjaink és vendégeink is szívesen húzódnak a közelébe.

Kandallótervezés az Ön igényei szerint

A kandalló annyira fontos eleme a belső térnek, hogy a környékét vagy burkolatát érintő legapróbb változtatás is hatással van a helyiség hangulatára.

Ezért a kandalló tervezése nagy körültekintést igényel, sok szempontot érdemes mérlegelni a döntés előtt.

A kandalló méretének és szerkezetének tervezésénél fontos körülmény, hogy milyen technikával kívánjuk fűteni a lakást. A jól tervezett és megfelelő fűtési rendszerhez csatlakoztatott kandallóval nemcsak egy szobát, hanem egy egész házat is ki lehet fűteni. A hagyományos, fatüzelésű kandallók mellett ma már pellettel, gázzal, sőt bioetanollal üzemelő tűzterek is léteznek – igaz, utóbbiak nem fűtési, hanem inkább dekorációs célokat szolgálnak.

A kandalló méreténél és kialakításánál helyiség paramétereit is figyelembe kell venni, hogy ne nyomja agyon a teret. Ideális esetben a kandalló jól megközelíthető és vonzó helyre kerül, jelenléte segíti és nem zavarja a szobában zajló mindennapi tevékenységet.

A kandalló kialakítása süllyesztett vagy kiugró lehet – ez alapvetően meghatározza a burkolattal kapcsolatos lehetőségeket. A burkolat készülhet kőből, kerámiából vagy fémből is. A színes csempék vagy rusztikus hatású kövek teljesen más hangulatot árasztanak, a luxus kategóriájú anyagok (például a márvány vagy a gránit) használata pedig az egész térnek komoly presztízst ad. A kandalló burkolatát mindenképp a helyiség (tervezett) berendezéséhez és stílusához érdemes igazítani a harmonikus összkép érdekében.

Menjen biztosra: 3D-s látványterv

A fentiekből is látszik, hogy a kandalló tervezése nem egyszerű feladat. Ezért teremtettük meg a lehetőségét annak, hogy megrendelőinket 3-dimenziós, valósághű látványtervekkel is segítsük a döntéshozatalban.

A látványterveket egy speciális szoftver segítségével készítjük, amellyel szinte egyedülálló szolgáltatást nyújtunk a magyar piacon.

A látványterv készítése előtt kollégáink helyszíni felmérést végeznek, illetve amennyiben ez nem lehetséges, elektronikus úton bekérjük a vonatkozó tervrajzokat, vázlatrajzokat, esetleg a helyiségről készített fotókat. Minden lehetséges szempontot figyelembe véve egyeztetjük a kandalló tervezett műszaki és technikai paramétereit. Szakértőink természetesen tanácsot is adnak a kandalló típusával (öntvény vagy lemez, légfűtéses vagy vízteres kandalló) és műszaki paramétereivel kapcsolatban, tekintettel az alkalmazni kívánt fűtési technológiára.

Az egyeztetés során a műszaki terv mellett a burkolattal kapcsolatos elképzelésekre is kitérünk. Nagy tapasztalattal segítünk az anyag- és színválasztásban: a katalógusok képei mellett lehetőséget biztosítunk arra is, hogy saját szemével nézze meg az anyag- és színminták széles skáláját csaknem 200 négyzetméteres bemutatótermünkben.

Az alapvető elképzelések tisztázása után a készülő kandallóhoz több vázlatrajzot készítünk. Ha esetleg a többféle kialakítási lehetőség közül még nem tudtunk választani, akkor a vázlatrajzok segíthetnek a döntésben. A vázlatrajzok egyeztetése után készítjük el a 3D-s látványtervet, amely már valósághű képet ad a készülő kandallóról.

A kandalló építésének folyamata

A kandalló építésének előfeltétele a megfelelő kémény. Szükség esetén a kémény tervezésében, építésében és engedélyeztetésében is segítséget nyújtunk.

A kémény elkészülése és a kandallóterv jóváhagyása után munkatársaink beszerzik, illetve megrendelik a kiválasztott kandallóbetétet és a burkolat kialakításához szükséges anyagokat. Öntvény, lemez illetve vízteres kandallóink egyaránt megbízható és jó minőségű gyártmányok, a legmagasabb szintű követelményeknek is megfelelnek.

Ezért tudunk Magyarországon egyedülálló módon 5 év garanciát vállalni hibátlan működésükre.

Ha a javasolt modell nincs raktáron, megrendeljük beszállítóinktól – előre jelezve ezt a vállalási határidőben. A kandallóbetéthez hasonlóan a burkolathoz is csak nagy tűrőképességű anyagokat használunk.

A beszerzett anyagokat munkatársaink a helyszínre szállítják, majd az alap kialakításával elkezdik a kandalló építését. A tűztér beépítése a kiválasztott technológiának megfelelően történik. Szakértőink elvégzik a tűztér bekötését (füstcső csatlakoztatása, égési levegő bevezetése, adott esetben a vízvezetékek összekapcsolása), majd a nagyobb hatásfok érdekében szigeteléssel látják el a megfelelő elemeket. Ezután kerül sor az oldalfalak és a kandallópárkány kialakítására a látványterv alapján.

Kandalló építése garantált áron

A kandalló tervezésekor adott ajánlatra a Szabó Kályhamanufaktúra garanciát vállal.

A részletes felmérés és a terv alapján minden paramétert kiszámolunk a kandalló építésének megkezdése előtt (kandallóbetét ára, burkolat anyagköltsége, munkadíjak stb.), így nem kell további kiadásokra számítania.

Írjon nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet

Keressen minket!

Szabó Kályhamanufaktúra

2071 Páty, Somogyi Béla út 105.

+36 30 333 5858

info@szabokalyha.com

Hétfő-péntek: 8:00-16:30
Szombat: Előzetes bejelentkezéssel
Vasárnap: Zárva

Categories:
Clients:
Tags: