Kerti kandallók, grillek, sütők tervezése és építése

A kerti kandallók és sütők építése mellett egyre több család dönt azért, mert a jó időben szívesen tartózkodnak a szabadban vagy rendszeresen látnak vendégül nagyobb társaságot. A bogrács vagy a tárcsa használata néhány alkalommal még kielégíti az igényeket, aki azonban gyakran süt-főz a szabadban, annak érdemes hosszabb távú megoldásban gondolkodnia.

A professzionális kerti tűzhelyek akár a beltéri konyhát is helyettesítik, praktikus kialakításuk (például a könnyen tisztítható rakodófelületek) megkönnyítik a munkát. Az ételek elkészítése így nem jelent nagyobb gondot, mintha a beltéri konyha főzőlapját vagy sütőjét használnánk. A főzés vagy sütés közben termelődő hő ugyanakkor nem reked meg a zárt térben, ami a nyári melegben rendkívül nagy előnyt jelent. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel zamatosabb a fahasábok lángjain készülő étel!

A bőség zavara: grilltől a kerti sütőig

Az együtt étkezők számától és a táplálkozási szokásoktól függően nagyon széles skálán változhat az, hogy milyen kerti tűzhelyre van szükség. Ha hirtelen, nyílt lángon szoktunk húst sütni, akkor egy profi grillt érdemes választani, míg a fedett edényekben lassan párolódó ételek kedvelőinek a kemence, sütő lehet jó szolgálatára. Aki gyakran – akár szinte minden nyári napon – használni szeretné a kerti konyhát, annak kombinált megoldásokban érdemes gondolkodnia.

További szempont lehet a tervezésnél az, hogy hol szeretnénk kialakítani szabadtéri tűzhelyünket. Az önálló állványra szerelt kerti grilleket kerekeiken könnyen fedett helyre guríthatjuk, ha megered az eső. A fix alapokon álló sütőknél azonban érdemes gondoskodni az árnyékolásról a füst elvezetését biztosító kéménnyel együtt.

Az épített kerti konyháknál további választási lehetőséget jelentenek a felhasznált építőanyagok és burkolatok, amelyek meghatározzák a tűzhely és környezetének stílusát. A rusztikus szabadtéri kemencéktől a sok természetes anyagot használó, környezetbe simuló sütőhelyekig rendkívül széles a skála.

Tervezés és építés professzionális módon

A Szabó Kályhamanufaktúra évtizedes tapasztalattal rendelkezik a különböző tűzhelyek tervezése és építése terén, munkatársaink ezalatt a szabadtéri sütők és kemencék kivitelezésében is nagy gyakorlatot szereztek.

Kapcsolatrendszerünk révén olyan minőségi alapanyagokat tudunk beszerezni, amelyek garantálják a kerti kandallók, sütők hosszú távon is megbízható működését.

Nagy tapasztalattal alakítjuk ki a füstjáratokat és tűztereket, így tökéletesebb az égés, alacsonyabb a károsanyag-kibocsátás, az étel pedig egyenletesebb hőmérsékleten sül.

Legyen szó grill, sütő, kemence vagy kandalló építéséről, minden esetben pontos és részletes árajánlatot adunk, az egyedi kivitelezésű tűzhelyekhez pedig valósághű terveket készítünk. A tervekre és az árajánlatra garanciát vállalunk: rejtett költségek nélkül, a vállalt határidők betartásával készítjük el szabadtéri konyháját.

Írjon nekünk!

Név*

E-mail cím*

Telefonszám

Üzenet

Keressen minket!

Szabó Kályhamanufaktúra

2071 Páty, Somogyi Béla út 105.

+36 30 333 5858

info@szabokalyha.com

Hétfő-péntek: 8:00-16:30
Szombat: Előzetes bejelentkezéssel
Vasárnap: Zárva

Clients:
Tags: